Medus kūka

Mīkla
  • 4 ēd. k. medus (Mūsu piedāvātais rudens medus, būs vispiemērotākais, jo tam ir spēcīga garšu buķete)
  • 1 glāze  (200g) cukurs
  • 4 olas
  • 1 tējkarote sodas
  • 150 g sviests
  • 3 glāzes miltu
  • augu eļļa pannas ieziešanai
Krēmam:

  • 500 g skābā krējuma
  • 1.5 glāzes cukura
  • Krāsaini marmelādes gabaliņi ~200g
Pagatavošana
  •  Gatavošanu sāk ar mīklu. Katliņā liek medu un cukuru. Visu karsē ūdens peldē.
  • Ūdens no apakšējā trauka nedrīkst nonākt mīklā!
  • Kad cukurs izšķīdis, katliņā liek sviestu.
  •  Kad sviests izkusis, pievieno sodu, samaisa.
  •  Tūdaļ lej klāt arī sakultas olas, nepārtraukti maisot.
  • Visu masu ūdens peldē karsē dažas minūtes. Tā kļūs gaišāka un palielināsies apjomā aptuveni 2 reizes.
  •  Tad ņem katliņu āra no ūdens peldes un pakāpeniski iemaisa miltus.
  •  Gatavo mīklu izklāj uz ar augu eļļu ieziesta cepamā papīra. Liek sakarsētā krāsnī 200 grādos uz aptuveni uz 15 minūtēm. No šī mīklas daudzuma izdodas izcep divas biskvīta pannas izmērā 30x30 cm.
  •  Pa to laiku gatavo krēmu: ar miksera palīdzību sakuļ cukuru ar skābo krējumu. To dara tik ilgi, līdz cukurs pilnībā izšķīdis.
  •  Pa to laiku biskvīti būs izcepti un jau atdzesēti. Un laiks formēt torti - katru biskvītu griež uz pusēm, apgriežot arī maliņas, lai tas taisnas (atgriezumus atstāj dekorēšanai).
  •  Liek biskvīta kārtu - ziež krēmu un tā atkārto, līdz visas kārtas izlietotas.
  •  Tad noziež visu kūku ar krēma atlikumu un nobārsta ar sasmalcinātām biskvīta maliņām, kuras iepriekš nolika maliņā.
  •  Liek ledusskapī uz vismaz dažām stundām, lai visas kārtas kārtīgi sasūcas ar krēmu.